Inrichting vakantiehuis
Veel van onze vakantiehuizen, vakantie bungalows en appartementen in Frankrijk zijn eigendom van Franse particulieren en dus verschillend gemeubileerd (dit geldt overigens niet voor de huizen op vakantieparken). Het inventaris is echter altijd volledig: er is voldoende kookgelegenheid en keukengerei, bestek en serviesgoed. Er is altijd een koelkast, een oven of magnetron en een koffiezetapparaat aanwezig, ook als het vakantiehuis omschreven wordt 'met eenvoudige inrichting’. Extra apparaten zoals wasmachines, afwasmachines, televisies etc – indien aanwezig – worden vermeld in de beschrijving. In ieder vakantiehuis is voldoende beddengoed zoals dekens of dekbedden, kussens e.d. aanwezig. Uiteraard zijn er ook altijd tuinmeubels. De bedden: een 2-pers. bed is 140 cm breed, tenzij anders vermeld. Als er meer bedden zijn aangegeven dan het maximale aantal personen dat is toegestaan in een vakantiewoning, kan dit zijn naar aanleiding van de beschikbare woonruimte of de speciale voorwaarden van de eigenaar van het vakantiehuis. Indien vermeld wordt: één 2-pers. bedbank, dan kunnen er 2 personen op slapen. In de meeste gevallen is de bedbank voorzien van een lattenbodem en 140 cm breed. We raden u aan de kinderen op de bedbank te laten slapen, omdat een bedbank vaak korter is dan een normaal bed. Zwembaden worden in gebruik gesteld zodra en zolang het weer dat toelaat. In het algemeen van half mei tot eind september.
 
Linnengoed en schoonmaak vakantiehuis
U moet zelf voor linnengoed zorgen zoals lakens, slopen, badhanddoeken en theedoeken, tenzij anders vermeld. De vakantiebungalow of het appartement wordt u schoon aangeboden. U dient het ook weer schoon achter te laten. Op verzoek vooraf is het meestal mogelijk tegen betaling de eindschoonmaak te laten doen. Kosten circa € 40 tot € 150. Op diverse locaties is de eindschoonmaak verplicht.
 
Prijzen vakantiehuis
De opgegeven prijzen zijn in euro's per week en per vakantiewoning. De prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin u uw vakantie boekt, de seizoensindeling is per huis vermeld. De huurprijzen zijn inclusief gebruik van gas, water en elektriciteit, tenzij anders vermeld. Eventuele verwarmingskosten (bijvoorbeeld in het vroege voorjaar) zijn extra en moeten ter plaatse worden betaald aan de eigenaar van de vakantiewoning. De toeristenbelasting is bij de prijs inbegrepen, tenzij anders vermeld. In die gevallen dient u de toeristenbelasting bij de eigenaar te voldoen, de prijs ligt rond de € 0,45 p.p.p.d. Veel optionele kosten kunt ter plekke voldoen, zoals huur kinderbed, internetaansluiting e.d.
 
Reserveren vakantiehuis
Voor inlichtingen over en reserveringen van uw vakantiehuis kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer 0033 (0)467 24 21 17. Het is ook mogelijk een optie op een vakantiewoning te nemen. Na uw telefonische reservering ontvangt u:
- Een reserveringsbevestiging met de betalingsregeling;
- Een factuur voor de aanbetaling; 
- Afhankelijk van de betalingsmethode een 2e factuur voor de restantbetaling; 
- Een overzicht met de eventuele kosten die u dient te voldoen bij aankomst; 
- Een beschrijving van het vakantiehuis;
- De huurvoorwaarden;
- De adresgegevens en plattegrond voor de laatste kilometers naar het vakantiehuis.
 
Een telefonische reservering is bindend zodra u mondeling akkoord voor reservering heeft gegeven. U kunt na boeken niet kosteloos van de reis afzien.
 
Ongeveer 2 weken voor vertrek ontvangt u een aankomstbrief, waarin u wordt verzocht ons de verwachte aankomsttijd te mailen. 
 
Aankomst en vertrek zijn in het hoogseizoen, afhankelijk van het vakantiehuis, steeds op vrijdag of zaterdag. Buiten het hoogseizoen kunt u van deze regels afwijken. De minimale huurperiode is dan wel 1 week maar u kunt  - in overleg - ook op een andere dag dan de vrijdag of zaterdag aankomen of vertrekken. U betaalt dan per nacht 1/7 deel van de weekprijs.
 
Betaling vakantiehuis
Afhankelijk van het vakantiehuis kent Leenders Vakantiehuizen de volgende betalingsmethoden: 
1. 30% aanbetaling en 70% bij aankomst 
- De aanbetaling: 30% van de totale huursom en de reserveringskosten (€20)
- Het resterende bedrag (70%) betaalt u bij aankomst rechtstreeks aan de eigenaar van het vakantiehuis. Deze betalingswijze is in Frankrijk gebruikelijk bij de verhuur van particuliere vakantiehuizen.
 
2. 30% aanbetaling en 70% 4 weken voor vertrek
- De aanbetaling: 30% van de totale huursom en de reserveringskosten (€20)
- Het resterende bedrag (70%) betaalt u 4 weken voor vertrek. 
 
Na ontvangst van uw aanbetaling (en ook na ontvangst van uw restantbetaling bij de 2e betalingsmethode) ontvangt u een betalingsbewijs, dat u op verzoek van de eigenaar toont bij aankomst.
 
Waarborg vakantiehuis
Bij aankomst betaalt u een waarborgsom (tussen € 100 en € 300) aan de eigenaar van het vakantiehuis. Deze waarborg wordt contant betaald. Bij vertrek ontvangt u deze waarborg terug, tenzij u het vakantiehuis niet schoon heeft achtergelaten, bij schade etc. Ook indien de schade hoger is dan de waarborgsom, blijft u aansprakelijk voor de aangerichte schade aan het vakantiehuis. Bij vertrek ’s nachts of als de eigenaar niet aanwezig kan zijn, wordt de waarborg via Leenders Vakantiehuizen teruggestort. De waarborg is verplicht.
Voor de locaties Domaine du Golf in Fabregues, Domaine d' Enserune in Colombiers en Saint-Clair in Cap d'Agde kan de waarborg van €300 met een creditcard (Visa of Mastercard) voldaan worden.
 
Annulering vakantiehuis
Annuleringen dienen zowel telefonisch als per e-mail aan Leenders Vakantiehuizen te worden doorgegeven. Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, bent u naast de verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:

Bij annulering tot 42 dagen vóór de dag van aankomst: de aanbetaling (30% van de reissom). Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag vóór de dag van aankomst: 60% van de reissom 
Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de dag van aankomst: 90% van de reissom
Bij annulering op de dag van aankomst of later: de volle reissom (100%)
Indien u zelf een vervangende huurder vindt, worden alleen de reserveringskosten (€ 20) in rekening gebracht.

Voor de locaties Domaine du Golf in Fabregues, Domaine d'Enserune in Colombiers en Le Saint-Clair in Cap d'Agde gelden de volgende annuleringskosten:

Bij annulering t/m 30 dagen voor de dag van aankomst: 0 euro
Bij annulering vanaf de 29e dag tot 15e dag voor aankomst: 50% van de reissom
Bij annulering vanaf de 14e dag tot 7e dag voor aankomst: 75% van de reissom
Bij annulering vanaf de 7e dag voor aankomst tot de dag van aankomst of later: 100% van de reissom.
 
Verzekeringen
Annuleringsverzekering:
Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u uw vakantie moet afzeggen. Of het kan noodzakelijk zijn dat u later vertrekt of eerder terugkeert. Wanneer u een Annulerings-Garantieverzekering afsluit kunt u dit financiële risico afdekken. Bij noodzakelijke afbreking van de reis door overlijden, een ongeval van verzekerden of familie, of bij een ziekenhuisopname van langer dan 72 uur, heeft u recht op vergoeding van de volledige reissom. De premie bedraagt 6% van de huursom.
Schade logies verzekering:
Deze verzekering biedt dekking bij aansprakelijkheid van schade aan het vakantiehuis. De premie voor de schadeverzekering bedraagt 1,50% van de huursom.

Het betalingsbewijs met de reserveringsbevestiging vormen samen de polis.

Aankomst en vertrek
U wordt bij aankomst door de eigenaar van het vakantiehuis ontvangen. Op de dag van aankomst kunt u na de middag in het vakantiehuis terecht tussen 15.00 - 20.00 uur. Op de dag van vertrek dient u het vakantiehuis 's morgens voor 10.00 uur te hebben verlaten. Enkele weken voor uw aankomst nemen we contact met u op over de aankomsttijd. We geven deze dan door aan de eigenaar van het vakantiehuis, zodat hij op tijd aanwezig kan zijn om u te ontvangen.
Voor de locaties Domaine du Golf in Fabregues, Domaine d' Enserune in Colombiers en Le Saint-Clair in Cap d'Agde gelden de volgende aankomst- en vertrektijden: Aankomst na 17.00 uur en vertrek voor 11.00 uur.
 
Klachten vakantiehuis
Mocht het ondanks al onze voorzorgsmaatregelen voorkomen dat u klachten heeft over uw vakantiewoning, dan kunt u die het beste eerst bespreken met de eigenaar van het vakantiehuis. In het geval dat het probleem met hem niet direct op te lossen is, kunt u altijd een beroep op onze bemiddeling doen en telefonisch contact met ons opnemen. Wij doen dan alle pogingen om het probleem op te lossen.
 
Aantal personen per vakantiehuis
Bij ieder vakantiehuis staat het maximale aantal personen dat van een vakantiehuis gebruik mag maken vermeld. In enkele gevallen zijn er meer slaapplaatsen dan het aantal personen dat wordt toegestaan, maar ook in die gevallen moet u zich daaraan houden. Sommige huizen zijn minder geschikt voor maximale bezetting door uitsluitend volwassenen. Indien vermeld staat '2-4 personen' dan kunt u ervan uitgaan dat het vakantiehuis of appartement wel geschikt is voor 2 volwassenen met 2 jonge kinderen en minder geschikt voor 4 volwassenen. Informeer daarnaar bij de reservering van een vakantiehuis. Bij reservering geeft u het aantal personen door dat van het vakantiehuis gebruik gaat maken. Als het aantal personen wijzigt, dan bent u verplicht dat vóór uw vakantie door te geven, ook als het gaat om logés die slechts enkele nachten blijven. Het is nooit toegestaan met meer personen van het vakantiehuis gebruik te maken dan opgegeven bij reservering, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf. Als op deze regel inbreuk wordt gemaakt kan de eigenaar van het vakantiehuis eisen dat u onmiddellijk vertrekt zonder verplichting tot restitutie van de huursom.
 
Honden
Honden zijn in bepaalde gevallen toegestaan (op aanvraag) in de vakantiewoning. Als u van plan bent uw huisdier mee te nemen dient u dat bij reservering te vermelden. U betaalt een bedrag van € 35 (tenzij anders vermeld) voor de hond ongeacht de duur van uw vakantie. Op de stranden aan de Middellandse Zee zijn honden om hygiënische redenen niet toegestaan. We raden u daarom af uw hond mee te nemen op vakantie, vooral in het hoogseizoen.
 
Aansprakelijkheid
Leenders Vakantiehuizen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies, diefstal, schade aan vakantiewoningen of personen. De website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, Leenders Vakantiehuizen is echter niet aansprakelijk voor ongemakken voortkomende uit wijzigingen, verandering van situatie, inventaris of overmachtsituaties.
 
Bereikbaarheid Leenders Vakantiehuizen
Tijdens het gehele vakantieseizoen blijven we telefonisch bereikbaar. Er kunnen zich situaties voordoen tijdens uw vakantie, waarbij u contact met ons wilt opnemen, bijvoorbeeld bij problemen, ziekte of klachten. In dat geval kunt u ons bereiken. Het telefoonnummer van Leenders Vakantiehuizen: 0033 (0)467 24 21 17. Ook achterblijvers die u een belangrijke boodschap willen doorgeven kunnen van deze service gebruik maken; we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.